MAGAS TÁMOGATOTTSÁGÚ TARTOMÁNYI PÁLYÁZATOK- VMSZ- Pannon RTV

Újabb kiírásokat jelentetett meg a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság. Eszközbeszerzésre, valamint kis tej- és húsüzemek felszerelésére pályázhatnak az érdeklődők. 60-70 százalékos lehet a támogatási rész.

A kistermelők támogatására 15 millió dináros keretösszeget írtak ki, erre április 23-ig pályázhatnak 200 ezertől 2 millió dinárig – részletezte a tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes a Közügyekben. Tehát tej-, illetve hústermékek feldolgozására, hűtésére használatos berendezéseket, vagy laboratóriumi felszereléseket vásárolhatnak – tette hozzá Ótott Róbert. A gazdaságok eszközbeszerzésre kiírt pályázatról elmondta, erre nagyobb az érdeklődés, itt 100 millió dinárról van szó, április 29-ig van nyitva. Idén van egy új eleme, ami a kapcsolható eszközökre vonatkozik. Elsősorban a zöldség, a gyümölcs, a virágok termelésére összpontosítottak, szedő-, ültető-, aszalógépekre, csomagoló gépsorokra, de most megnyílt a lehetőség az egyéb szántóföldi kultúrákat termelők számára is. Egy érdeklődő 120-880 ezer dinár között pályázhat, és itt már több mint 500 kérvényt adtak át.

„Tudnak a gazdák előszámlával és számlával is pályázni, van lehetőség, hogy ezeket a támogatásokat kombinálják hitelekkel, az egyáltalán nem kizáró ok, és amennyiben a titkársággal aláírnak egy támogatási szerződést, azt akár hitelből is megvalósíthatják, nagyon sok gazda szokta ezt a lehetőséget használni.”

Forrás: Pannon RTV

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.