Festőtábor harmadszor – Doroszló-Szentkút

Május 18- án a Szent György Lovagrend tagjainak szervezésében harmadik alkalommal került sor Festőtáborra a Doroszló-Szentkúton. 

Festők érkeztek Zomborból, Bácskertesről (Kupuszináról), Bezdánból, Csonoplyáról, Nemesmiliticsről, Topolyáról, hogy a Szűz Mária-kegyhely szakrális terében, páratlan természeti környezetében alkossanak. A nap végén az alkotók egy-egy festményt a Szentkút rendelkezésére bocsátanak, odaajándékoznak.  

Diósi János főszervező, a Lovagrend zombori Priorátusának képviseletében az alábbiakat nyilatkozta:

-Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek, akik itt jártak egyszer is, évente szívesen visszatérnek a táborba. Az alkotók számára nincs meghatározva téma, technika, mindenki azt fest le és olyan módon, amire éppen ihletet kap az itt tartózkodás során. Legyen az csendélet, tájkép vagy portré, örülünk a megszületésének. 

A bezdáni Pozsárék családostul érkeztek Doroszlóra. Mindkét kisleányuk nagyon szeret rajzolni és mint mondták, a festőtábort remek alkalomnak találták, arra, hogy Sárlott és Lilien közösségben, a jó levegőn tanuljon rajzolni, festeni az idősebbektől, kibontakoztassa kreativitását. 

A topolyai amatőr festő, Tóth Margit a tábor rendszeres résztvevője, sőt a létrejöttéhez is van némi köze. 

-Diósi Jánoshoz fűz minket egy régi, tekesport ismeretség és amikor elmeséltem neki, hogy Topolyán van egy csoportunk, amelynek soraiban festek, azonnal megszületett benne a doroszlói tábor ötlete. Évente eljövünk, többen is. Idősek, fiatalok mind tanulunk egymástól, maga a hely is csodálatos. Vallásos vagyok és engem ez a Szűz Mária kegyhely különösen vonz. Tehát örömmel fogadom a meghívást és ameddig csak erőm bírja, jövök majd minden évben. Nemcsak a helyszínnel, hanem a fogadtatással is nagyon elégedettek vagyunk. Várnak minket reggelivel, közös ebéddel. Hálánk jeléül készséggel hagyjuk itt ajándékba a közös nap folyamán elkészült alkotást. Igazán dicséretet érdemel a szervezőbizottság. Sajnálatos, hogy nem sokkal többen támogatják ezt az eseményt, mert további szponzorálás esetén Diósi János még több festőt meghívhatna a doroszlói alkotótáborba- hallottuk Margittól, aki idén egy gyönyörű, sárga-központú, repcés tájképet festett.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.