A csonoplyai színjátszók sikere Doroszlón

A csonoplyai Mindenszentek Plébánia ifjúsági csoportja péntek este Doroszlón, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben vendégszerepelt az Azt mondták a villa üres című kétfelvonásos bohózattal. A csoportot nemrég a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának zsűrije a közösségteremtő tevékenységért Garay Béla-díjjal tüntette ki.

Az előadás szereplői: Vaszlovity Vanessza, Gardil Roland, Bosnyák Annamária, Bosnyák Adél, Ádám Mónika, Szélik Brigitta. 

Rendező: Bosnyák Annamária, a rendező asszisztense, illetve a súgó pedig ft. Hajdú László.

A produkció létrejöttéről a rendező az alábbiakat nyilatkozta:

-Egy összeszokott ifjúsági csoportról van szó. Jött az Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozója és ft. Hajdú Lászlóval egyetértettünk abban, itt az alkalom, a lehetőség, hogy megpróbáljunk a fiatalokkal létrehozni egy ilyen jellegű produkciót. Rövid volt rá az idő, de nem ismerünk lehetetlent, mégis megvalósítottuk. 

Igyekeztünk az előadás korhű színrevitelére, a díszlet szempontjából is. Sokat gyakoroltunk, eleinte hetente háromszor. 

Ami a csoport létrejöttét illeti, két éve tevékeny. Folyamatosan igyekeztünk bevonni az ifjakat a közösségi életbe, előbb a diákmisék formájában a kórusba, majd a falusi ünnepségekre rövidebb jeleneteket készítettünk. Érzékelni lehetett a fiatalokon a folyamatos fejlődést, ezért mertük vállalni a nagyobb lélegzetvételű jelenet színre vitelét- hallottuk Bosnyák Annamáriától. 

A doroszlói közönség vastapssal jutalmazta a csonoplyai színjátszók produkcióját, amelyet vasárnap este fél nyolctól a nemesmiliticsi kultúrotthonban tekinthet meg a nagyérdemű.   

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.