Nyugat-bácskai színjátszó csoportok sikere

Hétvégén zárult a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 28. Találkozója, amelynek házigazdája idén Nagykikinda volt. 
Három nyugat-bácskai színjátszó csoport is eredményesen tért haza a díjátadó gáláról.

A csonoplyai Mindenszentek Plébánia ifjúsági csoportját a zsűri a közösségteremtő tevékenységért Garay Béla-díjjal tüntette ki. Továbbá a Szabadkai Népszínház magyar társulatának különdíját nyerték meg, amely egy csoportos belépő a társulat valamely előadására. 

A zsűri a legjobb férfi főszereplőnek járó Szilágyi László-díjjal Kiss Gábort, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportjának tagját tüntette ki a Sárga csikó című zenés népszínműben nyújtott alakításáért. Laci szerepének megformálásáért.

Rendezői különdíjat adományoztak Molnár Józsefnek, a Sturcz József színjátszó csoportja rendezőjének.

A zsűri az Újvidéki színház különdíját- vendégjátszási lehetőséget a színházban – a kupuszinai színjátszó csoportnak adományozta a zenés népszínmű színreviteléért.

A Magyar Szó napilap egyéves előfizetését Buják Mihály kapta a népszínműben Bakaj András szerepének megformálásáért. 

A Hét Nap könyvcsomagját adományozták Molnár Csillának, a Sárga csikó című zenés népszínműben nyújtott alakításáért, Erzsike szerepének megformálásáért. 

A zsűri egyik különdíját a bezdáni Helyi Művelődési Közösség Dr. Pfaff Mihály színjátszó csoportja érdemelte ki a Legfőbb támaszunk a söntéspult című keserédes komédia színreviteléért. Továbbá a Magyar Szó napilap egyéves előfizetését adományozta Osztrogonác Czenki Ilonának, a darabban Ilmácska, a vécés néni szerepének megformálásáért, a Magyar Szó féléves előfizetésének díjában pedig Csillag László részesült, az előadásban Feri úr szerepének megformálásáért. 

Képek forrása: Helyi Művelődési Közösség, ft. Hajdú László, a Találkozó facebook-oldala 

 

 
 
 
 
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.