(V)izgő- mozgó tábor először, de nem utoljára

Július 25- től 29- ig (V)izgő- mozgó tábort tart a zombori Magyar Polgári Kaszinó Szabadulj a szabadba! címszóval, Zomborban és környékén.

A tábor célkitűzéseiről, a programról, a kialakult hangulatról az egyik főszervező, foglalkozásvezető, Cselenák Kinga testnevelés szakos tanár, edző nyilatkozott:

-Tizenhét gyerek van a táborban. Érkeztek résztvevők Nemesmiliticsről, Kishegyesről, Temerinből, Verbászról, Veprődről, Csonoplyáról. A neve is elárulja, (V)izgő-mozgó táborról van szó, ezért többnyire vízi és egyéb mozgással kapcsolatos programok, élménypedagógiai, zenés játékok, foglalkozások vannak. Utazgatunk a környéken, majd táncházat tartunk pénteken. 

Elmondható, én voltam a tábor ötletgazdája. Jómagam folyamatosan mozgolódom a Zombor és környéki vizek mellett, barátaimmal együtt, így már évek óta látom az arcukon a pozitív visszajelzést, hogy ledöbbenek, ez a sok természeti csoda számunkra adott, mind itt van körülöttünk. Engem boldoggá tett, ha ezt az élményt meg tudtam mutatni, meg tudtam osztani másokkal. A társaságunk, a szervezői kör mindig nagyon lelkes és több pedagógus is van soraiban. Elkezdtünk arról beszélgetni, mi lenne, ha csinálnánk egy tábort, elkezdtük leosztani a feladatokat és rájöttünk, mindenki tehet valamit ennek a jó ügynek az érdekében. Bázis helyszínként tökéletes a Kaszinó épülete, vannak szálláshelyek, konyha és terem a benti foglalkozásokhoz. 

A további foglalkozásvezető, táborszervező társak a következők: Cselenák Zsolti, Nagy Mónika, Harangozó Boglárka, Harangozó Dorottya, Molnár Valentin, Harangozó Fanni. Ezenkívül fontos kiemelni a Magyar Polgári Kaszinó tagjait és lelkes barátainkat is, akik segítenek a tábor lebonyolításában. 

Mindezt azért találtuk ki, azért szerveztük, mert magunk is élvezzük, a résztvevők pedig ezt érzik rajtunk, fiatal szervezőkön és ettől lett közvetlen, harmonikus a hangulat, könnyen ment az összecsiszolódás. 

Ami a folytatást illeti, a résztvevők közül sokan kérdezték, lesz-e jövőre is tábor? Ez rendkívül fontos és pozitív megerősítést visszajelzést jelent számunkra. Azt mondhatom, szeretnénk jövőre is megtartani a zombori (V)izgő-mozgó tábort- hallottuk Cselenák Kingától. 

Képek: Magyar Polgári Kaszinó

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.