Nemzetközi tudományos versenyen első lett a kupuszinai diák

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, továbbá a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium által ismét meghirdetésre került a 2021. évi, nemzetközi rangú, az általános- és középiskolások részére kiírt 17. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny – Kovács Győző szellemében. A verseny célja, hogy az informatikát kedvelő diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására az általuk elkészített pályamunkák bemutatásával. 

A kupuszinai József Attila Általános Iskolából, Bagi Szabolcs informatikatanár felkészítésében Buják Rowenna két versenyszámban vett részt a versenyben és megnyerte azt.  

Bagi Szabolcs a versenyről szólva elmondta:

 

-Rowena tervezett egy játékprogramot, egy discord-botot, ami a discord serveren nyújt átfogó testreszabási lehetőséget a felhasználójának illetve egy animációt is, egy saját kezűleg rajzolt táncoló figurát. A zentai zsűri az animációt részesítette előnyben, azzal jutottunk tovább Szekszárdra. November végén jött a levél, hogy sikeresen vettük az elődöntő akadályát, szívesen várnak bennünket az animációnkkal a soron következő megmérettetésre, Szekszárdra. Nagyon megörültünk, de nem szállt fejünkbe a dicsőség, átdolgoztuk a bemutatásra váró prezentációt. Ekkor a vírushelyzet beleszólt a terveinkbe, nem vehettünk részt személyesen a versenyen, mert a szervezők oltáshoz kötötték a részvételt. Egyeztetések után, a verseny online részébe kerültünk. Ez élő videóhívásból állt és a munka bemutatásából. Ekkorra már a prezentációnkat videóklippre cseréltük, amit a szervezők a verseny napján bemutattak. A nagy napon kombinált munkamenetben zajlott a verseny. A határon túli versenyzők élő adásban jelentkeztek be, míg a magyarországiak személyes részvétel formájában versengtek. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű feladata, jobbnál jobb pályamunkák érkeztek.

A munkánk értékelése után, a kategória összegzésénél a mi munkánkat hozta fel a zsűri jó példának. Rowenna nagyon megörül, amikor kiderült hogy első lett. Az építő kritika és tanácsok, amelyeket kapott felvértezték a további munkára, kihívásokra- hallottuk Bagi Szabolcstól, a kupuszinai általános iskola informatika tanárától. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.