Harminc esztendős a tűzoltók baráti találkozója-Doroszló

Augusztus 8- án a Doroszló-Szentkúton került sor Doroszló, Gombos, Kupuszina, Szilágyi Önkéntes Tűzoltó Testületeinek Baráti Találkozójára. A program reggeli gyülekezővel kezdődött a tűzoltó otthon előtt. Ezt követően megkoszorúzták a templomkertben álló Szent Flórián- szobrot, ft. Verebélyi Árpád megáldotta azt. A program a Doroszló-Szentkúton folyatódott, szerelések bemutatójával, közös reggelivel, ebéddel, barátkozással.

 


Az eseményt megnyitó beszédben egyebek mellett a következőket mondták el:

,, Harminc esztendővel ezelőtt, az elődök nyomdokait követve a két parancsnok, a doroszlói Kovács János és a gombosi Mészáros Lajos kezdeményezésére indult, előbb a két település, majd a másik két falu csatlakozásával az Önkéntes Tűzoltók Baráti Találkozója. Az első eseményre Gomboson került sor, 1990 augusztus 12- én. Gombost a doroszlói helyszín, majd évről-évre a kupuszinai és a szilágyi követte. A polgárháborús évek sem szabtak határt a találkozások élményének. A tavalyi COVID- helyzet miatt elmaradt ugyan a harmincadik barátkozási alkalom a maga idejében való megünneplése, de nagy örömünkre most, a mai napon méltó módon folytathatjuk a tűzoltók régiós közösségépítése céljából, nagyrebecsült elődeink által életre álmodott rendezvényt.” 

Köszönetet mondtak a támogatásért a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Bethlen Gábor Alapnak, a Holló családnak, továbbá ft. Verebélyi Árpádnák, akinek jóvoltából a Doroszló-Szentkúton tarthatták meg a jubiláris találkozót.

A közös nap végén emléklapokat nyújtottak át a résztvevőknek, a vendégeknek.

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.