IX. Vajdasági Vágta- GULYÁS SZABOLCS IDÉN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE- Magyar Szó

A tavalyi futamhoz hasonlóan ezúttal is Déva Szándék nyergében győzött, de most Királyhalom színeiben. A kishuszárok döntő futamát a kishegyesi Erdei Anna Dorka nyerte meg a tavalyi győztes ló, Bohóc nyergében.

A IX. Vajdasági Vágta helyszíne a rendezvény történetében immár második alkalommal a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő szabadkai Bácska Lovas Klub pályája volt. Az idei rendevényre 16 vágtázó és 6 kishuszár nevezett be.

Az első előfutamból Bácsfeketehegy színeiben Cékus Noémi jutott a döntőbe Copra nyergében, a másodikból Adorján zászlaja alatt Rostás Zsolt Londonnal, a harmadikból a magyarkanizsai Szőke Dániel jutott a legobbak közé Bessie hátán, míg a negyedikből a papírforma szerint a tavalyi győztes Gulyás Szabolcs szerezte meg a jogot a döntő futamra, ezúttal Királyhalom színeiben Déva Szándék nevű lovával.

A döntőben, amint az várható is volt az eddigi többszörös győztes Gulyás Szabolcs volt a legjobb lovas és meg tudta ismételni tavalyi sikerét, megelőzve Cékus Noémit és Rostás Zsoltot, illetve a korábbi vágtákon már ugyancsak bizonyító Coprát és Londont. Sajnos Szőke Dániel lova megsérült, ezért nem tudott rajthoz állni a döntőben.

A Kishuszár Vágta futamaira hat lovas nevezett be, sajnos azonban Kalapáti Lúcia korábbi balesete miatt nem tudott elindulni. Az első futamból Fehér Kristóf jutott be a döntőbe Adorján színeiben Penny-t lovagolva, illetve Vujevity Stella Szingo hátán Doroszló képviseletében, a másodikból pedig a tavalyi nyertes póni Bohóc került döntőbe ezúttal Erdei Anna Dorka irányításával Kishegyes színeiben, aki start-cél győzelmet aratott az adorjáni és a doroszlói lovas előtt.

A mai eseményre több ezer látogató volt kíváncsi. Az ünnepélyes megnyitóra 12 órakor került sor. Ez után a versenyek 13 órakor az előfutamokkal kezdődtek. A kishuszárok és a felnőttek döntőjére az esti órákban került sor. A közönség azonban nem csak a vágta futamait izgulhatta végig, hanem számos kísérőrendezvényt is megtekinthettek. A lóversenypályán többek között a legnépszerűbb szabadkai lovassportokból az ügetőversenyekből is kaphattak ízelítőt a lelátó nézői. Emellett idén először a kishegyesi Cékus család szervezésében karusszel lovasbemutatót tartottak, néhány ifjú lovas szereplésével. Felléptek továbbá a szabadkai Imperial Lovasklub lovasai és ifjú adai csikósok, akik lovasbemutatót tartottak. A korábbi hagyományokhoz híven a szakácsok összecsapására is sor került, ugyanis lovasversenyekkel párhuzamosan a rendezvényen főzőversenyt is tartottak, mintegy félszáz csapat részvételével. Ebben a megmérettetésben a törökfalusi csapat volt a legeredményesebb. A IX. Vajdasági Vágta 19 órakor a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertjével zárult.

Magyar Szó, kiss

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.