Szakmai látogatás a színjátszó társulatoknál

A bezdáni, a kupuszinai és a zombori színjátszó társulatoknál tett látogatást a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Sutus Áron, továbbá Fábián Mónika, a VMMSZ színjátszással megbízott munkatársa, Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet színjátszással megbízott munkatársa. A bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben, a zombori Magyar Polgári Kaszinóban, a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben zajló a találkozón a helyiek mellett jelen volt még Péter István, a zombori Szórványközpont vezetője és Zomborban, a  Magyar Polgári Kaszinó ifi- színjátszóinak munkáját segítő Nagy Karina színművész, egykori Petőfi-ösztöndíjas. 

A műkedvelő színjátszással kapcsolatos tapasztalatokat, nehézségeket és eredményeket összegző megbeszélésekről Fábián Mónika elmondta, a társulatok lelkesek, tele vannak tervekkel, elképzelésekkel, örülnek a nyitásnak, a rendezvényszervezési, fellépési lehetőségeknek. A vírushelyzet alatti szigorítás idején a kupuszinai Sturcz József Színjátszó Csoport volt a legaktívabb, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett. A bezdániak jelenleg bemutató előtt állnak, Zomborban szintén nagyon ügyesek és tevékenyek az ifjú színjátszók. Továbbá egyes falusi társulatok közös színdarab elkészítését, bemutatását tervezik. 

A VMMSZ szakmunkatársa hangsúlyozta, nagyon fontosnak és hasznosnak tartják a terepre való látogatásokat. A személyes találkozások, beszélgetések erejét nem pótolhatja semmi. Hasonló látogatást terveznek majd a közeljövőben a doroszlói és a gombosi csoportok körébe is.

Képek forrása: Magyar Polgári Kaszinó, Péter István, Foki István

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.