Napelempark építését tervezik Zomborban

Május 12- én Borhy Zsombor, Kaposvár alpolgármestere fogadta Zombor Város képviseletét, amelynek élén Antonio Ratković polgármester utazott a magyarországi városba.

Tavaly kezdődtek meg a tárgyalások, amelyek egy 100 megavattos napelempark létrehozására irányulnak, Zomborra vonatkozóan.

Pribilla Attila, Zombor Város segédpolgármestere, helyi projektvezető a következőket nyilatkozta a látogatáson történtekkel kapcsolatban:

-A tervezett napelempark mintegy 70 vagy 80 ezer háztartást tudna ellátni árammal. A projekt összértéke megközelítőleg 100 millió euró. Ennek létrehozásához Zombor rendelkezik megfelelő területtel. A CMC kínai nagyvállalat Budapesten lévő európai regionális központjával kezdte meg a tárgyalásokat a Város. Kaposváron tapasztalatcsere és a projektet segítő együttműködés céljából járt a zombori delegáció, a magyarországi városban ugyanis a Közép-Európában legnagyobbnak számító napelempark épült meg. Találkoztunk a CMC képviselőivel is, egyeztető megbeszélés okából. Kaposvár önkormányzata kifejezte segítő szándékát Zombor felé, elmondták, a projekt minden lépést illetően készek jótanáccsal szolgálni. A két város vezetése folytatja és szeretné elmélyíteni a kapcsolatokat- hallottuk a segédpolgármestertől.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.