Nyugat-bácskai adományok a Lurkóházak segítésére

A Doroszló-Szentkút és a Szent György Lovagrend adománygyűjtési akciót szervezett Nyugat-Bácska szerte a szegény sorsú gyermekek és a Lurkóházak megsegítésére. A gyűjtés során gyermekruházatot, higiéniai kellékeket, lábbelit, használható technikai eszközöket, édességet, konyhakerti növényeket és gyümölcsöket, konyhai alapanyagokat, tartós élelmet gyűjtöttek. A következő településekről érkeztek adományok: Zombor, Kupuszina, Szilágyi, Gombos, Doroszló.

Az adományokat a Lovagrend tagjai tegnap, január 21- én juttatták el az óbecsei Lurkóházba. Az átadáson jelen volt ft. Fuderer László, a Lovagrend nagypriorja, Diósi János nyugat-bácskai prior, jelen voltak a Lovagrend tagjai: ft. Verebélyi Árpád címzetes prépost, Molnár József és Konc Ferenc továbbá Éter Blanka házfelelős.

Az akcióval kapcsolatban Diósi János, nyugat-bácskai prior így nyilatkozott:

-Első alkalommal szerveztünk ilyen jellegű gyűjtési akciót, közösen a Doroszló-Szentkúttal. Nagyon sikeresnek minősíteném, nem is gondoltuk, hogy ilyen sokan adakoznak majd. Az átadáskor a gyerekek nagyon megörültek mindennek. A háziak úgy fogalmaztak, ez talán az eddigi legnagyobb adomány, amelyet egyszerre kaptak a 21 neveltet ellátó óbecsei Lurkóházban. Az intézménybe szegény sorsú gyerekek járnak, azok, akiknek elváltak a szüleik, vagy a nagyszülők nevelik őket, illetve a jelenlegi COVID- helyzet miatt a szülőket elbocsátották a munkahelyükről. A Lurkóház teljes ellátást és közösségi foglalkozásokat biztosít számukra. Mindehhez bőven szükség van az általunk összegyűjtött adományokra. Ezúton is köszönjük az felajánlásokat minden adakozónak. Ami a továbbiakat illeti, szeretnénk hagyományt teremteni az ilyen és hasonló jellegű akciókkal a Lovagrenden belül hallottuk a priortól.

Képek forrása: ft. Verebélyi Árpád

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.