Új tető alatt a kupuszinai művelődési egyesület

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület november 8- án ünnepség keretében adta át rendeltetésének az egyesület épületén lévő új tetőszerkezetet, amely fejlesztés Magyarország Kormányának és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhető.

Toldi István, az egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket, mgr. Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Sutus Áront, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökét, továbbá a politikum és közélet helyi képviselőit, tisztségviselőit.

Az elnök kifejezte köszönetét a támogatásért az MNT elnökének. Toldi elmondta, 3 és fél millió dináros támogatásból valósult meg a tetőszerkezet felújítása. Újak a lécek, a cserepek, került a tetőszerkezetre hófogó, villámhárító, új csatorna és sikerült a mellékhelységeket is ugyanígy átcserepezni, felújítani.

Bízunk abban, hogy a felújított tetőszerkezet most kibír majd jónéhány generációt. Fontos még elmondani, hogy új felirat, cégtábla is került az egyesület épületének homlokzatára. Ez az Unna nevű, apatini cég támogatásának köszönhetőhallottuk Toldi Istvántól.

Az egyesület műsorral, a Viktória című operett bemutatásával ünnepelte a jeles alkalmat, a felújítások befejezését. A közönség állva tapsolta meg a produkciót, ünnepelte a Sturcz József Színjátszó Csoport tagjait.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.