Búcsúi programsorozat- Doroszló, Szent Imre herceg plébánia

A doroszlói Szent Imre herceg templom  búcsúi programsorozata keretében november 8- án, vasárnap délelőtt ünnepi szentmisét tartottak. Ennek ideje alatta ft. Sztrikovits János főesperes, dersi prépost kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Továbbá ft. Verebélyi Árpád, helyi esperesplébános, c. prépost köszöntötte a 25. házassági évfordulót ünnepelőket, a helyi egyházközség két jeles tagját, Turkály Károly és Turkály Szuzannát.

Délután megtartották az V. Búcsúi koncertet a templomban. Felléptek a helyi fiatal és örök fiatal zenei és egyéb művészeti ágakban alkotó tehetségek: Király Szilárd, Dosztán László, Szabó Ella, Szitás Tamás, Bártol Lajos, Király Elíz, Mészáros Ernő, Móger Tímea, Wilhelm József. 

Megtekinthetőek voltak Turkály Emma képzőművész alkotásai és Stock János fotói. 

A koncert közreműködőit ft. Verebélyi Árpád, helyi esperesplébános, c. prépost köszöntötte. 

Klemm Valéria szervező az eseménnyel kapcsolatban így nyilatkozott:

-Öt évvel ezelőtt született meg az ötlete annak, hogy koncertet szervezzünk a Szent Imre herceg plébániatemplomban. Tettük ezt annak apropóján, hogy öt vagy hat évvel ezelőtt újult fel a huszonöt évig néma orgona. Ha pedig végre megszólalt, hát játsszon rajta más is, illetve többször játszunk rajta, ne csupán a miséken. Továbbá tudtuk azt, hogy Doroszlón nagyon sok zenész van, sokan folytatnak zenei tevékenységet és érdemesnek találtuk az ötletet, jöjjünk össze, zenéljünk együtt. Az első alkalommal valóban csupán hangszeres, illetve vokális zene szerepelt a programban, később kibővült mindez, a zene mellett már szerepelt az irodalom, képzőművészet is. A koncert immár ötödik alkalommal történik, valósul meg közösségünkben és közreműködők, közönség egyaránt nagyon várja az évnek ezt a napját. A visszajelzések azt igazolják, hogy a Búcsúi koncertre igény van hallottuk Klemm Valériától. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.