,,Saját otthonunkban nőhet fel a kislányom”- Jó Reggelt Vajdaság

Andrékovity Szuzanna Nemesmiliticsen él, bolti eladóként dolgozik, egyedül neveli gyermekét, immár a Prosperitati Alapítvány segítségével megvásárolt, saját házban. Elmondása szerint, nagy örömmel tölti el, hogy a szülőhelyén tud boldogulni, hogy saját otthonukban nőhet fel a lánya. Szuzannát a pályázás folyamatáról, a ház kiválasztásáról és további terveiről kérdeztük:

Miként került sor a ház megvásárlására?

Megragadtam az Alapítvány által kínált nagyszerű lehetőséget. Nagyon szerettem volna saját házat, ugyanis mi mindig házbérben éltünk. Fontos számomra, hogy biztos környezetben, a saját magunk által kialakított és a tulajdonunkat képező otthonban nevelhessem fel a lányom. Nem volt egyszerű megtalálni a megfelelő házat, de sikerült. Lényeges szempont volt számunkra, hogy az édesanyám és a nagyanyám közelében akadtunk rá az ideális épületre, amelyet 8 000 euróért vásároltam meg, köszönhetően a Prosperitati Alapítványnak.

Hogyan alakították ki új otthonukat, milyen kinézetű a ház, a telek?

Van első és hátsó udvar is, rendelkezünk különböző melléképületekkel is. Fásfészer, ólak, szegélyezik a portát. A hátsó kertbe a talaj minőségéhez igazodva (sárgaföldes a talaj) gyümölcsfákat szeretnék majd telepíteni. Az épület része egy terasz is, a házban található előszoba pince, fürdőszoba, konyha, egy szép, nagyméretű nappali, együtt az ebédlő- résszel, gyerekszoba, hálószoba és gardróbhelység. Kintről nézve a ház nem tűnik nagynak, viszont nagyon jó a beosztása, mindennek bőven megvan a maga helye.

Nehéz volt a pályázati dokumentáció elkészítése?

-Nem jelentett különösebb gondot a pályázás folyamata, igénybe vettük a zombori Dunatáj iroda segítségét, az iroda vezetője, Gellér Eszter rengeteget segített. Továbbá a zombori Prosperitati iroda munkatársaira is mindig számíthattam.

Tervez- e pályázni a jövőben, vállalkozás indítására esetleg?

Idővel szeretnék valamilyen vállalkozásba fogni, önállósulni üzleti téren is. Mindenképpen igénybe veszem majd a Prosperitati által nyújtott páratlan lehetőséget a jövőben szintén- mondta a nemesmiliticsi Andrékovity Szuzanna.

LMT, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.