Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója- FELHÍVÁS

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület az idei évben 2020. április 17-e és 25-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját. A 2020-as Találkozó házigazdája Szaján. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.
A benevezés határideje: 2020. március 6.
Jelentkezni online felületen is lehet, ha ide kattintanak:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQ0ayrIE22V2SF-uL0xIgz6uadE4M62vE-APCdA8B5lfLNgg/viewform

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=601

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.
A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!
A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Fábián Mónikánál a 069/554- 12-16-os vagy a szinjatszas@vmmsz.org villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért;
a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.