Szent Ágoston- nap a Doroszló-Szentkúton

Szent Ágoston napját, aki a Keresztény Értelmiségi Kör védőszentje, immár hagyományosan, minden évben másik helyszínen ünnepelik meg. Idén a KÉK doroszlói csoportja volt a szervezője, házigazdája és a Doroszló-Szentkút volt a helyszíne ennek a rendezvénynek.

A több mint nyolcvan részvevőt Szabó Károly, a KÉK elnöke és Klemm Valéria, a doroszlói szervezet elnöke köszöntötte. Az ünnep előadója volt ft. Verebélyi Árpád főesperes, a doroszlói kegyhely igazgatója. A Mária, mint a hold, aki visszatükrözi Krisztust és a Márai, az Egyház tükre című előadásokat követően hálaadó szentmisét tartottak a KÉK élő és elhunyt tagjaiért, majd agapé és barátkozás következett.

Klemm Valéria helyi elnök az ünnepnapról a következőket nyilatkozta:

Számomra külön megtiszteltetés, hogy a kicsiny, újra alakulófélben lévő doroszlói KÉK- csoport méltó arra, hogy egy ilyen rendezvény szervezője lehessen. Nagyon fiatal csapat vagyunk, mégis büszkén mondhatom, mindenki jelen volt, tette a dolgát. Vajdaság szinte minden irányából és pontjáról érkeztek részvevők, zarándokok. A hőség ellenére nagyon jól éreztük magunkat, a Szent János- zarándokház ideális helyszíne volt a találkozónak. A zarándokok örülnek neki, hogy most, a kisboldogasszonyi búcsú tömegességével ellentétben sokkal nagyobb tér áll rendelkezésükre a sétához, a lelki elmélyüléshez, feltöltődéshez- hallottuk a doroszlói KÉK- szervezet elnökétől.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.