A nyugat-bácskai magyar elsősök is átvették az MNT- ajándékcsomagjait

A Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagokat ajándékoz a szeptemberben magyar tagozaton első osztályba induló gyerekeknek. Zomborban, a Magyar Polgári Kaszinóban Turkál Marianna, tanítónő, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja által szervezett ünnepi műsor keretében vehette át az ajándékot Apatin, Hódság és Zombor községből, 6 település, összesen 44 kisdiákja. Vendégként jelen voltak a nyugat-bácskai iskolaigazgatók, tanítók, tanárok, szülők, családtagok, a helyi tisztségviselők és a közélet egyéb jeles személyiségei.

mnt-csomag

dsc_0791-2Verssel felléptek leendő elsősök, Bezdán Zolna Bácsgyulafalváról, Buják Róbert Kupuszináról, Holló Hunor Doroszlóról jelenet bemutatásával közreműködtek iskolakezdők testvérei, Bezdán Kinga és Lukács Csaba Bácsgyulafalváról, Holló Róbert Doroszlóról, továbbá rendhagyó, rövidített iskolaórát tartott Turkál Marianna egykori tanárnője, Ódry Terézia biológus és Janikovszky Éva egy szövegét olvasta fel az egykori tanítvány, L. Móger Tímea költő, művelődésszervező.

dsc_0762

dsc_0764-2

dsc_0766

dsc_0768-2

dsc_0771-2

dsc_0777-2

dsc_0790-2

dsc_0779-2

dsc_0756

dsc_0796

Turkál Marianna az ajándékcsomagok kiosztása előtt az elsősökhöz szólva elmondta: ,,Kívánjuk, hogy édes öröm legyen számotokra a tanulás egész életetek során. Anyanyelveteket pedig gazdagítsátok, gyarapítsátok, éljetek vele és benne- mindannyiunk örömére és nemzetünk épülésére gyarapodására.”

dsc_0802

dsc_0804-2A műsor végén megvendégelés és barátkozás következett. Ebben és a helyszín biztosításában a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjas Egyesület tagsága, a kupuszinai József Attila Általános Iskola és a Magyar Polgári Kaszinó nyújtott.

Mazalica Aureta fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery576/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.