Nagyszabású születésnapi bulival ünnepelnek- 10 éves a doroszlói DISz

Tíz éves születésnapját ünnepli Nyugat-Bácska jelenleg egyetlen folyamatosan aktívan működő ifjúsági szervezete, a doroszlói DISz. Nagyszabású születésnapi bulira készülnek. A szervezet eredményeiről, működéséről és a tervekről az elnököt, Gellér Enikőt kérdeztük:

Mi a DISz megalakulásának rövid története?

A DISz 2009-ben alakult meg, tizenegy doroszlói fiatal jóvoltából, mint a VIFÓ Helyi Szervezetének utódja, mivel akkoriban változtak a törvények és nem futhatott több szervezet azonos néven.

Mióta állsz a szervezet élén, mennyi tagotok van és melyek az eddigi jelentősebb rendezvényeitek?

Hivatalosan 2017- től vezetjük a szervezetet, de már előtte is vezető részt vettünk a szervezésben. Egyszóval mondhatjuk, hogy 2015-től zajlik irányításunk alatt a munka.

Maga a tény, hogy tíz éve létezik és működik a DISz, nagy szó. Mindez természetesen nem valósult volna meg az elődök nélkül, ezért nagy köszönet jár nekik. Összetartó erővel bír a szervezet. Nemcsak a doroszlói ifjakat, de Nyugat-Bácska fiataljait is megpróbáljuk egyben tartani a programjaink által.

Mindez nem jöhetne létre a helyi fiatalok segítsége nélkül, úgy a vezetőség, mint a tagság munkája benne van az elmúlt 10 évben. Együttműködünk a többi helyi civil szervezettel és Szitás Mária művelődésszervező által a zombori Laza Kostić Kulturális Központtal is.

Igyekszünk résztvenni a helyi hagyományápolásban is, bevonva valamennyi generációt. Az ünnepkörök idején, adventban koszorúkészítést, húsvétkor tojásfestést, farsangkor jelmezbált, nyaranta futballtornát szervezünk a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Továbbá rendszeresek a különböző tematikájú buli-események, amelyeken nemcsak a helyiek vannak jelen, ezekre az eseményekre szerte Nyugat-Bácskából érkeznek fiatalok.

Hogyan ünnepel a szervezet, milyen születésnapi programot kínáltok az érdeklődőknek, a bulizni vágyóknak?

A szülinapi programunk egy esti program lett végül, ahol igyekszünk megszólítani minden korosztályt és mivel ünneplünk, a buli és jókedv került előtérbe. Zenekarként a Sin Seekas, népszerű együttest hívtuk, már csak azért is, mivel a dobosuk nyugat-bácskai kötődésű, így adta magát a dolog. Továbbá a zenekar mellett DJ Pr. Alen gondoskodik a jó hangulatról. Ezúton is hívunk és várunk mindenkit szeretettel. Július 6- án, 21 órától a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben. 

Mi lehet a titok, hogy Nyugat-Bácskában, szinte egyetlen folyamatosan működő ifjúsági szervezetként fent tudtatok maradni és ilyen példaértékű eredményeket sikerült produkálni?

Sajnos egyre kevesebben vagyunk, de akár mennyien is jövünk össze egy-egy rendezvény során, akik itt vannak, azok életben akarják tartani a nyugat-bácskai és doroszlói közösségi életet. Ez a szándék vezér és éltet bennünket.

Kik a támogatóitok, illetve milyen forrásokból tudjátok fenntartani a szervezetet?

Támogatónk a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alap. Rendszeresen pályázunk, így tudunk fejlődni.

Milyen további terveitek vannak?

Terv sok van, csak győzzük idővel és energiával. Nagyon szeretném, ha a jövőben mini-konferenciákat is tudnánk tartani, a fiatalok figyelmét, érdeklődését lekötő témákban, illetve olyan programokban gondolkozunk, ahol hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket- hallottuk a doroszlói DISz elnökétől.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.