Mindannyian egy akaraton-Lakossági fórum-Doroszló

Április 8- án, kampány indítóként tartottak nyilvános lakossági fórumot Doroszlón, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének körében. Mészáros László, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte az előadókat, a vendégeket, Vicsek Annamária oktatási államtitkárt, Erdély Lenke tartományi frakcióvezetőt, mgr. ft. Paskó Csabát, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagját, Kiss Gyulát, a VMSZ Tanácsának tagját, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettest, a körzeti szervezet elnökét.

dsc_0628-2

Paskó Csaba az Itthon teremtőben-otthonteremtőben című előadása kapcsán hangsúlyozta, az egységben gondolkodás és a keresztény értékrend megtartó erejének fontosságát, amely a családalapítás misszió jellegén is alapszik. Továbbá arra buzdította a népes hallgatóságot, hogy a nemzetmegtartás, a jövőbe mutató európai érdekképviselet céljából a Fidesz-KDNP frakció mellett tegye le voksát.

dsc_0631-2

Erdély Lenke arra mutatott rá, hogy a magyar állampolgárság az előnyök mellett kötelezettségekkel is jár. Felelősséggel tartozunk a nemzeti kérdések, döntések idején. Fontos, hogy odafigyeléssel, kezeljük a levélben szavazás folyamatát, ebben a párt aktivistái lesznek a kettős állampolgárok segítségére.

dsc_0636-2

dsc_0633-2A fórumon Vicsek Annamária kiemelte az itthonmaradás, a haza-, a visszatalálás esélyeit és mostanra megalapozott lehetőségeit, amely a Prosperitati Alapítvány pályázatai, az MNT, a tartomány, a köztársaság (oktatási) programjai tesznek lehetővé.

dsc_0640

dsc_0639

dsc_0637-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery525/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.