Vállalkozz okosan-Zombori sikerek az újvidéki versenyen

December első szombatján, az újvidéki Sonja Marinković Általános Iskolában rendhagyó megmérettetésre került sor. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete az idén először hirdette és szervezte meg a Vállalkozz okosan versenyt az általános iskolások számára. Egy igencsak hiánypótló lehetőségről van szó, hiszen már a legfiatalabbaknak is tudniuk, tájékozódniuk kell a munkaerő, a pénz és a vállalkozás világában. A versenyfeladat szerint a három-, vagy négyfős csapatoknak egy vállalkozást kellett kitalálniuk, amely piackutatással, pénzügyi mérleg készítésével, vállalati struktúra kialakításával, marketing-tevékenységgel és menedzseléssel párosuló feladatsorból állt.

verseny-reszvevok

A versenyre 11 csapat jelentkezett. A csapatokat mentorok készítették fel. A megmérettetésen 9 csapat mutatta be üzleti tervét. Nagyon időszerű és jövőbemutató vállalkozásokat láthattunk a diákok prezentációi által. A zsűri tagjai: Dr. Papić Mónika, Szegedi Tóth Irén és a verseny ötletgazdája  főszervezője, Dr. Muhi B. Béla.

A bemutatókat követően a következő eredmények születtek. Első helyezett a Majsai Úti Általános Iskola csapata, Szabadkáról, a második a Testvériség-egység Általános Iskola első csapata Zomborból, a harmadik a Petőfi Sándor Általános Iskola első csapata Újvidékről. Különdíjban részesült a Samu Mihály Általános Iskola Péterrévéről. Minden résztvevő diák és felkészítő tanár oklevelet és jutalmat kapott.

zombor-versenyA zombori Testvériség-egység Általános Iskola első csapatának tanulói: Kovács Krisztina, Ruzsák Alexandra, Szladek Vince, Pribilla Kinga, akik II. helyezést értek el a Vampire Blood Csemegebor-készítő vállalkozás tervezetével.

zombor-verseny1A zombori második csapat tanulói: Raič Aleksandar, Rezicska Krisztián, Novaković Patrik, Đokić Danilo és felkészítő tanáruk Wilhelm József. Ők dicsérő oklevélben részesültek.

A verseny támogatói: az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság volt, az ST Medicina magánklinika (Újvidék) és a Filipus szódavízgyártó (Sajkás).

Fotók: Forgács Enikő

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.