,,Jó szomszédok a közös jövőért”-Interreg-IPA- Baja-Zombor útszakasz javítása

A Magyarország és Szerbia közötti Interreg-IPA pályázat keretében sor került a Baja és Zombor közötti határon átnyúló út javításának, újjáépítésének második fázisára, Megkezdték az elektromos hálózat áthelyezését az érintett szakaszokon.

munkalatok-tavolrol

munkalatok-jobb

A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program negyedik generációja a Szerb-Magyar határ két oldalán. A ,,jó szomszédok a közös jövőért” szlogennel ellátott program támogatja az együttműködésre orientált stabil régió kialakítását, valamint a határ menti régió közös identitásának, kulturális és történelmi örökségének a megőrzését, továbbá hozzájárul a környezet fenntarthatóságához és biztonságához.

A 2017. 09. 01- től 2019. 08. 31-ig tartó projekt célja, az infrastruktúra összekapcsolhatóságának javítása, amely a Baja-Zombor út karbantartásával és javításával, beleértve a Béreg (Szerbia) határátkelőhely-Hercegszántó( Magyarország) új besorolási feltételeinek megteremtésével válna lehetővé, ilyen módon biztosítva a teherszállítást is. Mindez elősegítené a határ menti térségek gyorsabb gazdasági fejlődését.

szemlelodnek1

tv

munkalatok-tavolrol1A projekt a belgrádi Szerbiai utak közvállalat, a magyar NIF és a Zombor Város közötti partnerség jegyében született meg. Összértéke 3.122.670, 00 euró. A projektfinanszírozási modell szerint a partnerek önrésze 15 százalékos, míg a pénzügyi források 85 százalékát az EU biztosítja.

A határon átnyúló felújítás legfontosabb eredménye nemcsak az infrastruktúra javítása lesz, hanem a gazdasági együttműködés kiterjesztése, továbbá a Bács- Kiskun megye és Nyugat-Bácska körzet civil szervezeteinek zökkenőmentes együttműködése is.

A projekt közvetlen eredménye a Zombor és Baja közúti közlekedés javítása, amely magába foglalja az út teherbírásának 11,5 tonnára való növelését, illetve az aszfaltpálya 6,60- ról 7,20 méterre 1,5 méteres padkaméretre való növelését.

szemlelodnek

csoport-9

mind1

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery453/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.