A Fájdalmas Szűzanya boldogságos ünnepe-kápolnabúcsú Regőcén

Ma, szeptember 15- én tartották a regőcei Fájdalmas Szűzanya Temetőkápolna búcsúját. Az ünnepélyes alkalmon résztvett mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője, továbbá Kisimre Szerda Anna, Turkál Marianna és Szlákó József jelölt.

csoport-mosolygos

A regőcei maroknyi, ám az összetartás szempontjából annál példamutatóbb közösséggel való ünneplés egyben a Magyar Nemzeti Tanács választás kampányának nyitóeseménye volt. Drobina Mónika, a Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, a jelöltek mellett a Zombor városi tisztségviselőket, a Garáról, Bácsszentgyörgyről, Szabadkáról, Nemesmiliticsről érkező vendégeket, továbbá a Regőcéről elszármazott, a búcsúi alkalmakra rendszeresen hazatérő ,,földiket”.

kapolnasor

korosztalyok

hajnal-emberek

szucs-tibor

Az ünnepi, magyar és horvát nyelven zajló szentmisét a bácsszentgyörgyi ft. Szűcs Tibor és a helyi plébános, ft. Egedi Antal szolgáltatta, Drobina Gábor, helyi születésű, a Zomborban szolgáló káplán közreműködésével.

mise-2

haranglab

jeloltek1

drobina

jeloltek

aldozas

A felújított temetőkápolna területén és a közelmúltban a helyi plébániatemplomban véghezvitt felújítás, a vendégek felé irányuló mindenkori szíveslátás is a regőcei közösség, nehézségeken felülkerekedő életképességéről tanúskodik. Mindehhez kérték az ünnepen a Fájdalmas Szűzanyának, mint a mindenkori gondoskodó édesanyák jelképének további áldását.

kapolna

pano

neni-keze

motivum

pano1

motivum

gyerekek

hajnal-drobina-neni

marianna-szlako

moni

szerdaaana-neni

csoport-jeloltek-tisztsegviselok-atya

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery429/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.