Visszanéző-Vidám hangulatú volt a csomagosztó- Kúlán

Kúlán is kiosztották a budapesti Rákóczi Szövetség ajándékait a magyar ajkú nagycsoportos óvodásoknak, vagyis az őszre iskolába induló gyerekeknek.

dscn3096

A csomagátadáson a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Kozma Lívia röviden ismertette az az MNT beiskolázási Vackor -programját is, amelyet immár nyolcadik éve valósítanak meg a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából.

dscn3093Kúla község területén már csak itt helyben van magyar nyelvű tagozat a Petőfi Brigád  Általános Iskolában, de az MNT jóvoltából a diákutaztatási programon keresztül a verbászi község magyar ajkú kisdiákjai is ide járnak.

dscn3087Valka Károly, Kúla község alpolgármestere az ünnepségen kifejtette, hogy mindent meg kell tennünk, hogy megmaradjon a magyar nyelvű oktatás itt helyben, mert ennek hiánya megmaradásunkatat veszélyezteti.    

Dér Jolán óvónő növendékei: Bálint Attila, Brasnyó Tiffani, Gonczlik Diana, Futó Dávid, Gyinity Tamara Emese, Ősze Ibolya, Valka Mihály és Zveng Alex a nagycsoportos óvodások, ők indulnak őszre a számok és betűk ismeretét nyújtó első osztályba, hozzájuk négyen csatlakoznak még, Verbász községből. A iskolába készülő kisgyermekek verseltek, énekeltek a rövid ünnepségen majd saját rajzaikkal kedveskedtek a csomagot átadóknak, akik a távozás előtt elmondták, hogy szeptember elején újból meglátogatják őket, amikor is az MNT jóvoltából a beiskolázási csomagokat adják át.

Képek és szöveg: Kozma Lívia

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery335/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.