Községi és tartományi források a kúlai Népkör MMK tetőcseréjére

dscn2773

Kúla község polgármestere Perica Videkanić és Goga Zsolt a kúlai Magyar Művelődési Központ, a Népkör elnöke ma, szeptember 12- én aláírta azt a szerződést, amely értéke 1,7 millió dinár és a Népkör MMK tetőterének felújítására irányul. Mind ismeretes, a kúlai Népkör MMK a legöregebb művelődési egyesület Vajdaság területén, 1868. február 2-án alakult, két év múlva fennállásának 150. évfordulóját ünnepelheti, és az egyedüli helyszín ahol a kúlai és környékbeli magyarság összegyűlhet, aktivitásokat tarthat, rendezvényeket szervezhet, továbbá helyszínt biztosít a Népkör szakcsoportjainak munkájukhoz.

Az épületet az előző években újították fel, de a tető beázik, és teljes felújításra szorul. Most a Vajdasági Magyar Szövetség körzeti elnökégének, Valka Károly alpolgármesternek köszönhetően községi pályázat útján sor került az önkormányzati pénzeszközök biztosítására, a munkálatokra, a tető cseréjére és a tetőtér beépítésére.

Az elmúlt héten tartották meg Kúlán, a Népkör szervezésében a 9. Hagyományőrző Napot, amelyen Nyilas Mihály a Tartományi Kormány alelnöke örömmel mondta el felszólalásában, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán a Népkör 1 millió dinárt nyert, szintén a Népkör MMK tetőcseréjére.

Goga Zsolt a Népkör elnöke a szerződés aláírásakor elmondta, mihamarabb sor kerül a közbeszerzési pályázat kiírására, hogy a munkálatok még az ősz elején megkezdődhessenek.

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.