Egészségügyi fejlesztések, magyar érdekképviselet- lakossági fórum BÁCSGYULAFALVÁN és CSONOPLYÁN

Tegnap, április 16- án BÁCSGYULAFALVÁN és CSONOPLYÁN tartottak lakossági fórumot és szakorvosi előadást a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében.

forum-bacsgyulafalva8

 

forum-bacsgyulafalva6

 

Bácsgyulafalván Jankovich Szilárd a VMSZ Helyi Szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlevőket. Pelt Ilona tartományi képviselő ismertette az aktuális politikai helyzetet. Egyebek mellett beszélt az önkormányzati szinten való érdekképviselet fontosságáról, amelynek köszönhetően például magyar anyanyelvű fogorvost alkalmazó fogászati rendelő megnyitása is lehetségessé válik majd Bácsgyulafalván. Dr. Úri Emese szakorvos, a zombori Egészségház igazgatónője mondandójával megerősítette ezeket a törekvéseket. Beszélt az egészségügyi alapellátás fejlesztésének konkrét terveiről és előadást tartott a cukorbetegségről.

A népes hallgatóságnak bemutatkozott Dr. Goretić Vámoser Györgyi általános szakorvos, a VMSZ Zombor Város választási listájának vezetője, majd tájékoztatót tartott a daganatos betegségek megelőzéséről, szűréséről. A doktornők előadását Prim. Dr. Mihail Bogdanov szívgyógyász szakorvos, a magas vérnyomás, a szívbetegségek témájában tartott tájékoztatója követte.

forum-bacsgyulafalva4

Bácsgyulafalváról Csonoplyára utaztak a fórum előadói. Ott Szakács Csaba a VMSZ Helyi Szervezetének elnöke üdvözölte a jelenlevőket. Az előadások után a hallgatóság feltehette kérdéseit, egészségügyi tanácsokat kaphatott.

forum-csonoplya2

forum-csonoplya

forum-csonoplya1

További képek láthatóak GALÉRIÁNKBANhttp://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery30/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.