Megemlékezés Zomborban

A nemzeti ünnepen műsort és koszorúzást tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban.

Ünnepi beszédet mondott Szlákó József, a Kaszinó elnöke. Hangsúlyozta, a Magyar Polgári Kaszinó a zombori magyarság otthona, ahol az összefogás és a közösségi munka mindig meghozza gyümölcsét, a fiatalok részvétele előremutató és bizakodásra ad okot a jövőre vonatkozó tervek tekintetében.

Képek forrása: Magyar Polgári Kaszinó

A műsorban fellépett a Kaszinó dalárdája és szerepeltek a helyi ifjak, Cvetkovity Lejla, Juhász Emma, Juhász Áron, Kanyó Tamás, Kiss Csaba, Kiss Szabolcs, Szladek Vince,  Cselenák Valéria felkészítésében és Juhász Raffael zenei kíséretében. 

Az emlékezést megtisztelte jelenlétével Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár, Preininger Rozália, Baja város egyházi, határon túli és külkapcsolatokért felelős tanácsnoka, L. Móger Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, továbbá az ünnepségen résztvettek a politikai pártok, civil szervezetek, egyesületek képviselői. 

A Schweidel-szobornál elhelyezte koszorúját a Baja város, a bajai Alsóvárosi Nyugdíjas Klub, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Dunatáj Egyesülés, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának zombori, székhelyen kívüli képzése és a Magyar Polgári Kaszinó képviselete.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.