Emlékezés Kupuszinán és Gomboson

Március 15- én Bácskertesen (Kupuszinán) a Petőfi-szobornál tartottak megemlékezést. 

Délvidék első köztéri Petőfi-szobra, a szobrászházaspár, Lantos Gyöngyi és Máté István alkotása a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület előtt áll. Erre az épületre a nemzeti ünnep alkalmából kitűzték a magyar lobogót.

Az 1848/49- es forradalom és szabadságharc eseményeit, szövegben és dalban felelevenítő ünnepi műsorban közreműködtek a kupuszinai József Attila Általános Iskola tanulói, Bauer Laura és Janovics Ilona felkészítésében. 

Az emlékezés virágait a szobornál elhelyezte L. Móger Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács, Dubacz Éva, a Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezetének elnöke, Rekettye Róbert és Hodovány Attila a Helyi közösség, Csíkos Sándor, a József Attila Általános Iskola, Balogh Pál, a Petőfi Sándor ME képviseletében.  

Gomboson szintén március 15- én tartottak emlékezést a templomkertben álló Turul- szobornál. 

Ft. Verebélyi Árpád osztotta meg ünnepi gondolatait és mondott imát. 

Koszorúzott az Arany János Magyar Művelődési Egyesület, a Helyi közösség, a József Attila Általános Iskola, a VMSZ Helyi Szervezete, az Önkéntes Tűzoltó Testület képviselete.

Az általános iskola diákjainak alkalmi műsora kísérte az eseményt, amelyen jelen voltak a falu egyesületeinek, civil szervezeteinek tagjai is.

Limburger Georgina és Sörfőző Katinka fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.