Petőfiről szóló mesék a bácsgyulafalvi gyermekszínjátszók előadásában

A bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Rontom Bontom Alkotom gyermekszínjátszó csoportja szeptember 16-án a helyi színházteremben bemutatta a Petőfi- Pozsonyi mesék című előadását Veres István műve alapján. A rendező Vörös Imelda.  

Szereplők: Petković Matea Leila, Horvát Bacsó Karolina, Bezdán Zolna, Kabók Hanna és Kabók Márk.

A rendező Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója apropóján, egy pozsonyi kirándulás nyomán választotta ezt az előadást. 

Megtudtuk, az volt a cél, hogy a gyerekekhez közel hozzák, számukra maivá tegyék Petőfi Sándor személyiségét. A könyv, amely alapján a darab készült, szájról szájra terjedt meséket tartalmaz, amelyek Petőfi Pozsonyban töltött időszakát foglalják össze.    

Tudni kell a bácsgyulafalvi gyermekszínjátszó csoportról, hogy másfél év alatt négy bemutatót valósított meg. Ennélfogva is örültek a gyerekek a lehetőségnek, hiszen ebben az előadásban nagyon önállóan, kreatívan állhattak a munkafolyamathoz. 

A szervezők, az alkotók szeretnék az előadást a fesztiváli helyszínek mellett minél több településre is elvinni, különböző vendégszereplések formájában. 

Az előadás a Tartományi Kulturális, Nyilvános Tájékoztatási és Vallási Közösségekkel fenntartott kapcsolatokért felelős titkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

Forrás: Vörös Imelda 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.