VERSENYKIÍRÁS KAMARA TÁNCEGYÜTTESEK RÉSZÉRE

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2023. november 4-én, Horgoson szervezi meg az Vajdasági Szólótánc Fesztivált keretin belül a Vajdasági Kamara Táncegyüttesek Fesztiválját.

A kamara táncegyüttesek Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy koreográfiát adhatnak elő. A koreográfiák zenei kíséretét a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület biztosítja.

A fesztivál verseny jellegű, a bemutatott műsorszámokat szakmai zsűri értékeli. A zsűri választ első, második és harmadik helyezettet. A zsűri minden versenyszámot véleményez. A szakmai véleményezést az együttesek emailben kapják meg. A szakmai díjak mellett más, ún. különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A fesztiválra jelentkezhet bármely vajdasági és határon túli néptáncegyüttes kamara csoportja. Lehet férfikar (legényes, verbunkos, stb. formáció max. 8 fő ), lánykar ( karikázó, asszony csárdás, bármely páros formáció stb. max. 8 fő) és természetesen vegyes ( férfi –nő formáció max.8 fő ) A fesztiválra maximum 6 perces műsorral lehet nevezni. A csoport maximális összlétszáma 8 táncos lehet. A kamaracsoport alsó korhatára 14 év. Nagyobb létszámú együttesek, több kamara produkcióval is nevezhetnek, lehetőleg nem ugyanazon táncosok részvételével. Az együtteseket Csonka Ferenc és a Kamrás zenekar kíséri. A jelentkezéseket a szolotancfesztivalhorgos@gmail.com címre lehet leadni, rövid max. 5 mondat bemutatkozással, létszámmal, műsorszám címével és tájegység megnevezésével, valamint technikai igényekkel és a lekísérendő műsorszám zenéjével. 

Szervező: Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület Horgos. A rendezvény horgoson Művelődési Házban lesz megtartva 16:00 órai kezdettel. Kapcsolattartó: Szécsi Zsolt : +381 63 569 302.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.