Homo labilis- Doroszlón mutatták be L. Móger Tímea új verseskötetét

L. Móger Tímea doroszlói költő, a zentai zEtna Kiadó gondozásában megjelent Homo labilis című verseskötetét szeptember 29- én, szombaton mutatták be a helyi Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben.

Stock János fotói

Az Ég a földdel összefér című irodalmi est a Móricz Zsigmond MME, a Kuckó Gyermeksarok és a zEtna Kiadó szervezésében zajlott. György Mária, a művelődési egyesület irodalmi csoportjának vezetője, magyartanár köszöntötte a beszélgetőket, a költőnő mellett Beszédes István szerkesztőt, költőt, a két zentai szerzőt, Sinkovits Pétert és Szögi Csabát, továbbá Pelt Ilonát, a doroszlói, a nyugat-bácskai magyar közösség oszlopos tagját, szervezőegyéniségét.

sony-dsc-2

sony-dsc-3

Népes, helyiekből, gombosiakból, kupuszinaiakból, zomboriakból álló közönség jelenlétében beszélgettek a költő táji és közösségi kötődéseiről, az írás tevékenységéhez fűződő viszonyáról, előző köteteiről és a Homo labilis című új verseskönyv keletkezéstörténetéről.

sony-dsc-7

sony-dsc-4

sony-dsc-5

A kötet címét egyik, a könyv jellegét meghatározó vers címe adta. Ezekben, a négy cikluson át tartó szövegekben, versekben, prózaversekben olyan témákat boncolgatok, mint az egyén és a közösség viszonya, nő és férfi kapcsolata. Mindezt annak a mindennapi, ugyanakkor nagyon is transzcendentális küzdelemnek a szempontjából, amely jelen világunkban lokálisan és globálisan is jellemzi az emberiséget és annak dilemmáit- nyilatkozta L. Móger Tímea.

sony-dsc-8

sony-dsc-6

A költővel és a Homo labilis című kötettel legközelebb október 25- én, a Szabadkai Városi Könyvtárban, illetve 26- án a muzslai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében találkozhatnak az érdeklődők, az olvasók.

Fotók: Stock János

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery443/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.