Hagyományos Szüreti bál- Magyar Összefogás Kupuszinán is

A kupuszinai József Attila Általános Iskola végzősei szervezésében évente zajlik hagyományos Szüreti bál. Az eseményen befolyt összeget a nyolcadikosok a nyári ballagás megtartására fordítják.

utcai-kocsi

fontrol

Idén szeptember 30- án délután került sor a látványos eseményre. Az iskolás néptáncosok zenével mentek el a bíróért és a bírólányért, utcai tánccal vette kezdetét az ünnepség. A Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben össztánc zajlott, felelevenítették a szüreti ,,lopás” hagyományát, elárverezték a báli koronát. Ebben az évben a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően került gyümölcs a báli díszlethez.
utcai-kocsi1

utcai

kocsirol

kocsin

A Szüreti bálon résztvett a Magyar Összefogás két jelöltje, Turkál Marianna és Szlákó József, továbbá Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője, valamint Péter István, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke.

jeloltek-2

icu-szilvi

osszefogas-jobb1

osszefogas-lany

osszefogas

osszefogas1

osszefogas-tobben

vendegek-2

tanc-kicsik

tanc-3

fiucska

Rekettye Róbert, a kupuszinai helyi közösség tanácsának elnöke úgy fogalmazott, ez a hagyomány a faluban azóta él, amióta világ a világ. Nagyon büszkék rá, hogy  fiataljaik ragaszkodnak a helyi tradíciókhoz és ilyen módon is lefektetik a közösségszervezés jövőjének alapjait.

arverezes

gyumolcs

leanyka

utcai1

utcai2

osszefogas-gyumolcs

Péter István és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery442/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.