Sárga csikó- Bemutatót tartott a kupuszinai színjátszó csoport

Április 6- án került sor a bácskertesi (kupuszinai) Sturcz József Színjátszó Csoport bemutatójára a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színpadán. Idén a Csepreghy Ferenc és Sulhóf József szerzőpáros Sárga csikó című kétfelvonásos zenés népszínművét vitték színpadra, Molnár József rendezésében.

A többszörösen díjazott rendező az alábbiakat nyilatkozta a produkcióról:

-Általában operett, musical, zenés vígjáték szerepel a repertoárunkban. Kellett már egy kis változatosság. Ezt az előadást úgy dramatizáltuk, hogy teljesen rólunk szóljon, a kupuszinai hagyományőrző közösség múltját idézze fel. Itt játszódik, helyi tájszólással hangzik a szöveg, itteni történések elevenednek fel ,,kupuszini” viseletben szerepelnek a színjátszók.

Tizenkét szereplője van az előadásnak. A főszerepeket Kiss Gábor, Molnár Csilla, Buják Mihály, Limburger Georgina, Molnár Oszkár alakítja. 

A népszínűvel április 7- én a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színpadán szerepeltünk, 11- én pedig  a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján lépünk a nagyérdemű, illetve a zsűri elé. Számítunk további vendégszereplés alkalmakra is, de mindez majd a darab fogadtatásán, sikerén múlik- hallottuk Molnár Józseftől. 

Limburger Georgina, gyakorlott színjátszó, az előadás egyik női főszereplője így vall a mostani színjátszói feladatról:

-A népszínműben a férfi főszereplő édesanyját játszom. Igazi kihívás ez a szerep, szövegileg nem mondható terjedelmesnek, de csaknem állandó a jelenlétem a színpadon, a játékon van a hangsúly. A bennem, vagyis az általam alakított karakterben lezajló küzdést megjeleníteni szöveg nélkül, nagy feladat-mesélte Limburger Georgina. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.