Nyitott ablak a vidámságra- Bemutató előadás- Kupuszina

Április 23- án bemutatót tartott a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportja. Nóti Károly-Fényes Szabolcs: Nyitott ablak című, kétrészes zenés bohózatát mutatták be, Molnár József rendezésében.

Toldi István, az egyesület elnöke üdvözölte a népes közönséget, a vendégeket, köztük mgr. Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Sutus Áront, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökét, továbbá a helyi tisztségviselőket, az egyesületek, civil szervezetek képviselőit. Az elnök megköszönte az MNT- nek és Magyarország Kormányának a segítséget, amelynek köszönhetően megvalósulhatott a fűtési rendszer teljes felújítása az egyesületben. Mindez több mint 3 millió dináros beruházást jelentett, a Bethlen Gábor Alap támogatásával. 

Mgr. Hajnal Jenő a fejlesztéssel és a bemutatóval kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

-Kupuszina közössége annyit tett értünk, a vajdasági magyarságért, annyi példát, annyi kiváló előadást, örökséget hagy ránk és éltet napjainkig, hogy úgy gondolom, minden támogatást, segítséget megérdemel. Ma is inkább az előadáson volt a hangsúly, hiszen ahogyan Örkény is mondta: az ember melegségre vágyik…Mi is, amikor eljövünk Kupuszinára, akkor itt melegséget, szeretetet kapunk és mindezt csak egyféleképpen tudjuk viszonozni, hogy amiben tudjuk, segítjük ezt a falut, ahogyan a többi hagyományőrző közösséget is- mondta az MNT elnöke. 

Az ünnepi bemutató előadás szereplői, közreműködői:

Az ünnepi bemutató előadás szereplői, közreműködői:

Zenei rendező: Dienes László

Koreográfus: Demeter Tót Zsaklina, 

Díszlet: Demeter Tót Zsaklina, id. Balog Tibor

Jelmez: Kiss Katalin

Tehnika: id. Balog Tibor

Sugó: Kiss Katalin, Molnár Dénes

Ügyelő: Balog Valéria

Háttér technikusok: Demeter Tót Zsaklina, Kiss Mihály, Magyar Péter, Csernák László, Balog Tibor, Kugli Kornélia

Zenészek: Dienes László, Koleszár Nándor

Dramaturg: Brestyánszki Boros Rozália

Szereplők: Zsivu Péter, Limburger Georgina, Tadián Viola, Csernai Panna, Guzsvány Jázmin, Molnár Csilla, Molnár Oszkár, Kiss Gábor, Tumbász Dávid, Tadián Zsolt, Molnár Péter, Limburger Dávid, id. Balog Tibor, Dubacz Èva, Tumbàsz Leonard,  Magyar Péter, Szilágyev Dániel, Guzsvány Viktor. 

Molnár József rendező elmondta, hosszú hónapok óta tartó próbafolyamaton vannak túl. A Nyitott ablak című zenés bohózat színre vitelével felhőtlen vidámságot szeretnének vinni a nézőterek soraiba. Úgy érzik, viharos világunkban erre van a legnagyobb igény. A társulat, amellett, hogy nagy érdeklődéssel és tisztelettel várja a szakma véleményét, ezúttal is elsősorban közönségének kíván megfelelni. Legközelebb az Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozóján, Temerinben mutatkoznak be. Bíznak abban, hogy minél több helyre juthatnak majd el vendégszerepelni. A rendező szerint, amíg csak kis esélyét látják a mostanihoz is hasonló volumenű, sok szereplős előadások színpadra vitelének, addig biztosan nem változtatnak, nagy népszerűségnek örvendő előadásaik jellegén.  

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.