Gellér Eszter a doroszlói önkéntes tűzoltók új elnöke

Március 12- én megtartotta évi, tisztújító közgyűlését a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület. 

Hegybeli Mária elnök köszöntötte a jelenlévő tagságot, a vendégeket. Az elhunyt bajtársak emléke előtt egy perces néma felállással tisztelegtek. 

Megalakult a munkaelnökség, Vuković Siniša (elnök), Tancsik Ferenc és Gellér Eszter tagok, Kovács Géza jegyzőkönyvvezető, Komáromi József és Gellér Magdolna hitelesítő tagok személyében. 

Az elnöknő beszámolót tartott az elmúlt év tevékenységeiről. Elhangzott, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltó járulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltó jármű műszaki ellenőrzését. Résztvettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony- napi ünnepi szentmisén. Megünnepelték a tűzoltóság védőszentje, Szent Flórián napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Júliusban, az aratás ideje alatt őrködtek a határ fölött. Házigazdái voltak az Önkéntes Tűzoltó Testületek Baráti Találkozójának, elhárítottak, lokalizáltak három tűzesetet. Szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony- napi búcsúban és egyéb helyi nagy eseményeken alkalmával irányították a forgalmat. A Bethlen Gábor Alap támogatásával felújították a Tűzoltó Otthon konyháját. A Testület köszönetet mondott még segítségért, az adományokért a Szent György Lovagrendnek, a Holló Farm, a Hektárnak, a Varga Farmnak. A doroszlói tűzoltók egész éven át látogatták továbbá a baráti testületek és civil szervezetek rendezvényeit, kivették részüket a Zombor városi Tűzoltó Szövetség munkájából. 

Ezt követően pénzügyi beszámoló és tervezet hangzott el. 

A tisztújító közgyűlésen új vezetőséget választották. Az új elnök Gellér Eszter lett, az alelnök Hegybeli Mária, parancsnok Gellér László, Kovács Géza titkár, Gellér Lajos pénztáros. A vezetőség további tagjai: Gellér Magdolna, Gellér Zoltán, Komáromi József, Kovács Katona Béla, Tancsik Ferenc, Vuković Siniša, Zámbó Zoltán, Mosina Ferenc, Pintér Róbert, Traub Tihamér, Kovács Lehel, Kovács Katona Ákos. 

Az ellenőrző bizottság tagjai: Konc Ferenc (elnök), Novák János és Sugár István tagok. 

A felszólalások idejèn a vendègek mèltattàk a doroszlói ÖTT tevèkenysègèt, köszönetet mondtak a meghívàsèrt.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.