Szórványdíjat Lennert Móger Tímeának, a Magyar Szó újságírójának és a Nyugat-Bácska Portál főszerkesztőjének ítélték oda.

Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazta a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, illetve a médiában dolgozó egyéb szakembereket.

Az Év Pályakezdő Újságírója Díjjal Csíkos Dánielt, a Vajdasági RTV szerkesztő-műsorvezetőjét és Hodolik Boglárkát, a Hét Nap újságíróját, szerkesztőjét tüntették ki, elektronikus média kategóriában a Pannon RTV Közügyek című műsorát, írott sajtó kategóriában pedig Kávai Mucsi Katalin, a Magyar Szó lektora kiemelkedő szakmai teljesítményét ismerték el, a Szórványdíjat ezúttal Lennert Móger Tímeának, a Magyar Szó újságírójának és a Nyugat-Bácska Portál főszerkesztőjének ítélték oda, a VMÚE Életműdíjával pedig Szabó Attilát, a Hét Nap nyugalmazott fotóriporterét tüntették ki.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöksége mindemellett a vajdasági magyar újságíró-társadalom szolidaritásának kifejezése és a Kárpátalján élő magyar kollégáik támogatása jegyében oklevelet adományoz a kárpátaljai testvérszervezetének, illetve ezáltal jelképesen a szervezet minden tagjának, kitartásra és további odaadó munkára buzdítva őket a jelenleg is fennálló rendkívül nehéz helyzetben.

A díjátadó ünnepséget a tervek szerint március 18-án, pénteken 18 órai kezdettel tartják meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban, ahova a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Forrás: HAT, Magyar Szó

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.