Karácsonyi hangverseny ajándékba- Őrszállás

December 17- én az őrszállási Ady Endre Magyar Művelődési Egyesület Karácsonyi hangversenyt tartott a helyi, nagy múltú, impozáns Mária neve római katolikus templomban. Fellépett a bezdáni Nikola Čutura zenepedagógus, orgonista és énekeltek az őrszállási  Rózsafűzér társulat tagjai. 

A jelenlevőket Pekter Andrea, a helyi Ady Endre MME alelnöke köszöntötte. Az eseményen résztvett Dubacz Éva tartományi képviselő, ft. Egedi Antal helyi plébános, Trenka Zsolt, a magyar művelődési egyesület elnöke, Pekter Miklós, a Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezetének elnöke. 

Pekter Andrea ünnepi köszöntőjében elhangzott:

,,Az ünnep elsősorban a lékekben ragyog fel. A fényt az adventi koszorún és karácsonykor a fenyőfákon, a nyugodt, békés lángú gyertya adja, amely az emberek szívét melegséggel, örömmel tölti meg. A régi időkben nem tudtak az emberek drága, a valódi lehetőségeket felülmúló, sokszor felesleges ajándékokkal meglepni egymást. Nem is volt erre szükségük, mert egyszerű ajándékaikat a legszebbel, szívből fakadó szeretettel csomagolták (…) A szeretet nemcsak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg éppen azokat, akik nem tudják viszonozni. Nagy szükségünk van rá, hogy ebből az üzenetből erőt merítsünk a mindennapokban és a következő időszakot megújult erővel tudjuk folytatni…”

Nikola Čutura a meghitt koncert programjával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

-Két részből áll a koncert. Az első részben műzene darabok hangzanak el. Olyanokat választottam, amelyek leginkább illenek a karácsonyi időszakhoz. A második részben kórusénekeket hallhatnak, orgonakísérettel. Szintén karácsonyi énekekről van szó, tíz éneket készítettünk, együtt a helyi imacsoport tagjaival. Nagyszerű élmény az őrszállási templomban, ezen a régi, patinás orgonán játszani. Ritkán van használatban, ezért is nem túl jó állapotú, fél kapacitással működik, de nagyon szépen szól és örömömre szolgál játszani rajta- mondta a bezdáni fiatal tehetség.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.