Nagyjaink nyomdokain a Kuckóval

A Kuckó Gyermeksarok civil szervezet tanulmányi kirándulás jelleggel, a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósítja meg Nagyjaink nyomdokain elnevezésű programsorozatát, amelynek lényege, hogy magyar történelmi vonatkozású, de jelenünk szempontjából is jeles helyekre viszi el kirándulni a nyugat-bácskai általános iskolák magyar tagozatain tanuló ötödikeseit és hatodikosait.

Szervezők és pedagógusok kíséretében, Pribilla Zsófia történelemtanár, továbbá szakavatott túravezető kalauzolásával jártak a Péterváradon, a őszi sétát tettek a popovicai túraösvényeken, majd a Bácsi vár történelmi érdekességeit járhatták be, ismerhették meg. Mindeközben közös reggeli, uzsonna és ebéd elfogyasztásának keretében is zajlott a barátkozás, az ismerkedés. A kirándulás végén a szervezők a Kuckó logójával ellátott pólót ajándékoztak a résztvevőknek. 

L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke elmondta, a programsorozat folytatódik, igyekeznek minél több nyugat-bácskai általános iskolással megismertetni a nemzeti múlt helyi vonatkozásait. Továbbá köszönetét fejezte ki az együttműködésért a támogatóknak, az oktatási intézmények vezetőinek, a pedagógusoknak és a szervezőtársaknak. 

Pelt Ilona fotói

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.