In memoriam MAZALICA AURETA – 1975-2021

„A végén majd nem az számít, hogy mennyi éved volt az életedben, hanem, hogy mennyi élet volt az éveidben.”

Nagyon nehéz felfogni és még inkább elfogadni azt, hogy itt állunk és végső búcsút veszünk tőled.

Aureta különleges helyet töltött be mindannyiunk életében. A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai szervezetének irodavezetője, a Női Fórum körzeti elnöke, de mindenek előtt anya, feleség és nem utolsó sorban barátja és kollégája volt mindannyiunknak. Olyan ember, akihez bárki be tudott menni az irodába, ha gondja volt, ha csak beszélgetésre vágyott, segítségre volt szüksége, mosolyogva derűsen végezte a dolgát, nap mint nap.

Nevéhez fűződik a világköltészet napja alkalmából megrendezett találkozó, számos jótékonysági akció, árva gyerekek, idős emberek megsegítésére. Rengeteg utat, rendezvényt, szervezett.

Mindig szívesen vállalt önkéntes munkát civil szervezetekben is.

Itt állunk és közösen próbáljuk feldolgozni a tragédiát. Ez volt az első alkalom, hogy nem voltál a doroszlói búcsún, talán az égiek sugallatára szólt a prédikáció arról, hogy nem lehet senkit pótolni, pontosabban fogalmazva nem lehet azt a szeretetet és törődést pótolni, amit egy anya nyújt gyermekének családjának. Nem lehet pótolni azt a jóságot, amit egy ember ad a barátainak és közösségének. Ezt az űrt érzem én azóta és azt gondolom ez az amit mindannyian most itt együtt megélünk.

Emléked örökké velünk lesz.

Isten veled!

A VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete nevében PELT Ilona, elnök

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.