Kupuszina és Szilágyi választott

Augusztus 1- én Apatin községen belül Kupuszinán és Szilágyin is tartottak Helyi közösségi választást.

Kupuszinán, ami a kimenetelt illeti az 1496 szavazópolgár közül 400 tette le voksát. A hét jelöltet felvonultató szavazás eredményeképpen a Helyi Közösség Tanácsának soraiba bekerült mind a hét, A mi kicsi falunkért jelmondattal induló személy: Rekettye Róbert, Dubac Éva, Buják János, Guzsvány László, Zsivu Péter, Guzsvány Zoltán, Vezmár Judit.  

Szilágyin szintén mind a hét induló jelölt bejutott, ennek értelmében a következő személyek alkotják a Helyi Közösség új Tanácsát: Marijana Karan, Stojanka Ljepić, Stevan Pap, Dijana Radojičić, Sanja Mađanović, Kanyó Áron, Francia Flórián. 

Péter István, Apatin község polgármesteri tanácsosa, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének Apatin községgel megbízott alelnöke elmondta, eredményesnek tartják a Helyi közösségi választásokat. Annak ellenére, hogy nem volt ellenzék, hogy gyakorlatilag nem mutatkozott tétje ennek a szavazásnak, mégis szép számmal tették le voksukat mindkét településen, a jelöltek érezhették a polgárok támogatását.

Pelt Ilona, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke gratulált a bejutott tanácstagoknak. Elmondta, fontosnak tartja, hogy a Helyi Közösségek szintjén megfogalmazott fejlesztési tervek mind nagyobb arányban valósuljanak meg az elkövetkező négy évben. Ehhez ad meg minden támogatást a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.