Emlékezés a honvéd síroknál- DOROSZLÓ

Március 15- én a doroszlói öreg és új temetőben a honvéd síroknál tartottak szűk körű megemlékezést. Az kegyelet virágait a Magyar Nemzeti Tanács nevében Turkál Marianna, a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Mészáros László helyezte el. Koszorúzott Holló Róbert, a 7- es számú Huszárezred és a Történelmi Vitézi Rend tagja, Király Szilárd, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület elnöke, Turkál Katica és Dékány Ilona, a Doroszlói Keresztény Magyar Egyesület két vezetője, Móger Tímea, a Kuckó Gyermeksarok elnöke.

A sírok gondozói a Huszár és a Gellér családok.

Ft. Verebélyi Árpád megáldotta a sírokat és közös imát mondtak. Klemm Valéria kántor elénekelte a Szózatot és a Himnuszt.

Wilhelm József történész a 1848/49- es forradalom és szabadságharc politikai, emberi és kulturális ok- okozati összefüggéseit taglalta. Szokolay Zoltán Hazáig című versének részleteit Móger Tímea olvasta fel.

Elhangzott egy közérdekű felhívás is, miszerint a Keresztény Magyar Nyugdíjas Egyesület, a Hagyományőrző szakcsoport és a Szent György Lovagrend helyi tagjainak közreműködésével folytatódik a doroszlói öreg temető rendbetétele. Jótékonysági gyűjtést szerveznek a terület fontosabb helyszínei, így a nagykereszt, a honvéd-sírok és a Bártol- sír felé vezető útszakaszok kikövezése érdekében. Szeretettel várnak és fogadnak mindenfajta hozzájárulást.

Stock János fotója

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.