„Fontos számomra a közösség”- Bóka Olivér vagyok, gombosi, nyugat-bácskai- Képes Ifjúság

Melyik tanszék hallgatója vagy?

– Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének negyedéves hallgatója vagyok. Szeretem az anyanyelvemet, és az irodalmat is kedvelem, így nem volt kérdés, mit fogok tanulni.

Az Európa Kollégiumban az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviselet tagja vagy. Mi az érdekképviselet célja?

– Négy éve vagyok az Európa Kollégium lakója, egyben a közösség aktív tagja. Három éve választottak be az EKHÉK-be, a 2019/20-as tanévben elnöke is voltam. Az érdekképviselet célja a kollégisták ügyes-bajos dolgaival foglalkozni, meghallgatni a javaslataikat, panaszaikat, és ezeket a vezetőségnek továbbítani. További célunk még szebbé, színesebbé tenni a mindennapokat, programokat szervezni. Szervezünk farsangi fánksütő versenyt, bálokat, jótékonysági bulikat, valamint kolinapokat.

Az EKHÉK-en kívül mely szervezeteknek vagy tagja?

– Az EKHÉK-en kívül a VaMaDiSZ külüggyel megbízott elnökségi és buliszervezéssel megbízott tagja vagyok, emellett a VMSZ nyugat-bácskai ifi elnöke, Gomboson az Arany János Magyar Művelődési Egyesület tagja, az Európa Kollégium néptánccsoportjában is táncolok, valamint az önkéntes tűzoltó testület aktív tűzoltója is vagyok. Fontos számomra a közösség, a szervezés, az emberek megmozgatása. Ezért is vagyok mindenben benne, szeretem a pörgést, a problémák megoldását, szeretek hasznosat és jót tenni. Észrevételeim szerint a fiataloknak erre szükségük van, mert a legtöbbünk egyedül, önerőből nehezen tud „megmozdulni”. Az egyetemi, középiskolai tanulmányainkra összpontosítunk, de időt kell szorítanunk a barátokra, szórakozásra is. Ebben vannak a segítségükre az ifi szervezetek.

Mivel töltöd a szabadidőd?

– A hobbimat a gyümölcsészetben találtam meg. Száz darab fát gondozok, fele kajszi, fele szilva, ezekből pálinkát főzök, ezenkívül van pár őszibarack-, meggy-, cseresznye-, körtefám is. Újvidéken a szabadidőmet a barátaimmal és az itteni szervezetek ügyeivel töltöm.

Hol tervezed a jövődet?

– A jövőmet is hasonlóképpen képzelem el. Természetesen itthon szeretnék maradni, mindent megteszek azért, hogy Nyugat-Bácskában maradjak. Sok időt töltök otthon, minden hétvégén hazamegyek, és majdnem több időt töltök Gomboson, mint Újvidéken.

Mit üzensz a gólyáknak, az egyetemistáknak?

– Gyorsan elmúlt ez a négy év, és mindig úgy érzem, hogy többet kellett volna tennem a közösségért, többet és jobban! Azt üzenem a gólyáknak és az egyetemistáknak, hogy használják ki az egyetemi éveiket, barátkozzanak, bulizzanak minél többet, és ösztönözzék erre a társaikat is. Nem szabad bezárni magunkat a szobába, elveszni a tanulmányainkban, a sorozatainkban, a videojátékainkban. Töltsék minél aktívabban ezeket az éveket, hogy minél több mesélnivalójuk legyen majd!

Turi Orsi, Képes Ifjúság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.