Gördülékenyen zajlik a koronavírus elleni védőoltás Zomborban

A zombori önkormányzat területén élő, oltàsfelvèteli szàndèkukat regisztràlt polgárokat jelenleg a kínai vakcinával oltják, az egészségügyi dolgozókat Pfizer- vakcinával oltották be. Naponta közel 5oo ember kapja meg a vakcinát. A mai nappal bezárólag ötezren felül lesz az először beoltottak száma és több százan már megkapták a második dózist is a védőoltásból. Pribilla Attila, Zombor város segédpolgármestere a védőoltás felvételének folyamatával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

-Eddig komoly mellékhatásról senki sem számolt be. Minden polgárt egy nappal a védőoltás felvétele után felhívnak telefonon, személyesen őt kérik a telefonhoz és megkérdezik tőle, hogy tapasztalta- e valamilyen negatív következményét az oltásnak.

Az oltópont a zombori sportcsarnokban van. Kiemelném, hogy a polgároknak itt nem kell várakozniuk, ugyanis nálunk nem az történik, hogy a polgárok mennek egyik irodából a másikba, hanem leül az ember, körülötte ott vannak az egészségügyi dolgozók és egyik ellenőrzi a személyazonosságát, a másik megkérdezi az egészségügyi problémáiról, a harmadik pedig készíti a vakcinát, a negyedik már oltja is. Ezt követően a beoltott személy elvonul tizenöt percre, majd külön kijáraton távozik. 

A mozgásképtelen polgárokhoz az Egészségház dolgozói házhoz mennek és beoltják őket.

Várhatóan holnap, február 3- án érkezik az orosz vakcina is, akkor azzal is megkezdik majd a polgárok beoltását.

Fotó: Pribilla Attila

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.