Vízgyár épül Monostorszegen- Letették a jelentős fejlesztés alapkövét

A bezdáni Vodovod közvállalat fejlesztési projektjeinek soron következő részeként ma, november 6- án letették Monostorszegen egy korszerű vízgyár alapkövét. A 65 millió dináros beruházás Zombor Város és a Tartományi Mezőgazdasági‚Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság közös támogatásával valósul meg.

Dejan Kubatov, a bezdáni Vodovod közvállalat igazgatója elmondta, a vízgyár elsődleges célja, hogy minőséges ivóvizet biztosítson a lakosság számára.

A vízgyár alapkövét Antonio Ratković, Zombor Város polgármestere és Dejan Kubatov, a Vodovod igazgatója tette le.

Az alapkőletételen jelen volt Dr. Úri Emese, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselője, Dubacz Éva, a VMSZ tartományi képviselője, Jankovich Szilárd Zombor városi tanácsnok, Dr. Goretić Vámoser Györgyi, a zombori VKT VMSZ- frakciójának vezetője, Pribilla Attila, segédpolgármester, Csapó Judit, a VMSZ Zombor városi képviselője, Pelt Ilona, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke.

Pribilla Attila segédpolgármester a projektummal kapcsolatosan a következőket nyilatkozta:

-Az önkormányzat több településén is nagy problémát jelentett az ivóvízellátás, az utóbbi néhány évben megkezdtük ennek a helyzetnek a megoldását és rohamléptekkel indultunk el ebben a törekvésben. A következő nyolc hónapban minden bizonnyal megoldódik Monostorszeg vízellátása. Eddig nem volt a legjobb az itteni víz minősége, de ezzel a vízgyárral gyakorlatilag kitűnő minőségű ivóvizet kap a falu, azzal, hogy a gyár kapacitása kétszer akkora lesz, mint, amennyire a településnek szüksége van. Ez annak érdekében van így, hogy ha esetleg egy jelentősebb befektetés után nagyobb mennyiségű vízre volna szükség, meglegyen vagy az itteni több száz Monostorszeg körüli hétvégi házat is esetlegesen rákötik a hálózatra, akkor lesz elegendő, minőségi ivóvíz- hallottuk a segédpolgármestertől.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.