Kúlai vállalat kapott tanúsítványt, hogy terméke 100 %-ban elpusztítja a koronavírust- Vajdaság Ma

A koronavírus-járvány kitörése óta eltérnek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy milyen fertőtlenítőszert jó használni, melyik az, amelyik megsemmisíti a vírust és melyik nem.

Most azonban egy kúlai vállalat tanúsítványt kapott arról, hogy az általuk gyártott fertőtlenítőszer 100%-ban hatékony a koronavírus elleni harcban is, tudósít az RTS.

A hígított nátrium-hipoklorit oldatot tartalmazó biocid termék, amelyet a kúlai Sigma állít előtt, nemrég megkapta az EU akkreditált laboratóriumának hivatalos tanúsítványát, amely azt igazolja, hogy a termék mindenféle vírust, beleértve a koronavírust is, képes megsemmisíteni.

A koronavírus-járvány kitörése óta a cég közel másfél millió liter fertőtlenítőszert gyártott le, amelyet a községek válságtörzsei, egészségügyi és oktatási intézményei kaptak országszerte.

Mint Aleksandar Kolić, a Sigma marketing menedzsere elmondta, a terméket a legjelentősebb hazai intézményekkel, köztük a belgrádi és újvidéki Természettudományi-matematikai Karral, a belgrádi Technológiai Karral, a Batut közegészségügyi intézet laboratóriumával, a tartományi közegészségügyi intézettel és másokkal együttműködve fejlesztették ki.

Forrás: Vajdaság Ma

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.