Ülésezett a zombori Képviselő Testület

Ma, október 2- án harmadik ülését tartotta a Zombor városi Képviselő Testület. Dr. Goretić Vámoser Györgyi, a Zombor városi képviselő testület VMSZ- frakciójának vezetője kérésünkre elmondta, hogy a VMSZ- frakció tagjai közül Kanizsai Tamás képviselő szólt hozzá a napirendhez. A fiatal képviselő a frakció részéről elégedettségét fejezte ki a Magyar Nemzeti Tanács és a Vera Gucunja óvodai intézmény közötti együttműködést illetően. Ennek az összmunkának köszönhetően óvodai játszóterek és játszósarkok létesültek a Zombor város több óvodai intézményében is.

Apró ám lényeges újdonságnak számít továbbá, hogy a Zombor városi VKT üléstermében a VMSZ- frakcióneve immár magyar nyelven is kiírásra került.

-Néhány képviselőnknek feltűnt, hogy szerb nyelvű rövidítése van a Vajdasági Magyar Szövetségnek, azon a táblán, amivel jelölik azt a helyet, ahol ülünk. Megkértek rá, hogy intézkedjem ez ügyben. Jómagam megtettem mindezt, a szóban forgó, magyar nyelvű kiírást ma már kihelyezték az ülésteremben- hallottuk a frakcióvezető asszonytól.

Pribilla Attila fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.