Az ének megmarad Őrszálláson is

Október 1- jén az őrszállási Ady Endre Művelődési Egyesületben mutatták be Az ének megmarad című verses-táncos-énekes műsort, amely a Nemzeti Összetartozás éve apropóján a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával született meg. Díjazott versmondók, képzett táncosok és énekesek mutatták be a magyar líra, néptánc, egyházi- és népi énekek segítségével, hogy határon túli perspektívából hogyan élték meg elszakított nemzettársaink az elmúlt száz évet. Klasszikusok szövegei keltek életre a színpad deszkáin, mint például: Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Arany János, Veres Péter és még sok más költő sorai. 

Szereplők voltak: Fehér Farkas Hajnalka – Ratkó József díjas versmondó, Hajvert Ákos – Radnóti díjas versmondó, Kormos Irén – versmondó, Szakács Tamás – néptáncos, Török Noémi – Arany Páva Nagydíjas népdalénekes.

Pekter Andrea, az Ady Endre ME alelnöke arról számolt be, hogy az őrszállási magyar közösség tagjai örömmel fogadták az előadást, vastapssal ünnepelték a művészeket és máris várják a következő alkalmat, amikor hasonló produkciót láthatnak. A helyiek  minden közösségi alkalommal bőséges megvendégelés formájában fejezik ki vendégszeretetüket. 

Pekter Andrea fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.