Gyümölcsöző volt a nemesmiliticsi Szüreti ünnepség

A nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület a vírushelyzet miatt nem tartotta meg a tervezett időpontban és módon a hagyományos Szüreti bált. Szeptember 5- én a megszokott módon viszont népviseletes, zenés körmenetet tartottak, amely a helyi kultúrotthon elől indult, megálltak egy-egy közös táncra, megvendégelésre az idei báli bíró, Loboda László és a bíróné, Kocsis Noémi otthona előtt is. A szüreti báli körmenetet a kultúrotthon udvarán össztánc és rövid táncos, zenés műsor zárta. A néptáncosokat az Akusztik együttes kísérte. A program szervezője, a gyerekek fölkészítője volt Litvai Karolina és Báló József.

Az esemény alkalmával jótékonysági gyűjtést tartottak, amely a bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére irányult. A gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő gyermek életét a rendkívül költséges zolgensma génterápiás kezelés mentheti meg. A nemesmiliticsi szüreti ünnepség alkalmával Olivér gyógyulásának támogatására 17920 dinár és 30 euró gyűlt össze. A Németh László Magyar Művelődési Egyesület vezetősége ezúton is köszöni a hozzájárulásokat.

Litvai Karolina, a Németh László MME elnöke a szüreti programmal kapcsolatban elmondta, más módon zajlott a felkészülés is, volt, hogy például a citerásokkal online-próbákat tartottak. Terveik szerint, ha a vírushelyzet engedi, október végén, november elején megtartják majd a szüreti ünnep báli részét is.

A nemesmiliticsi szüreti programot a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Ivan Horvat fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.