Új otthon Bezdánban- Siplika Edit, Bezdán– Házvásárlás-Jó Reggelt Vajdaság

A bezdáni Siplika Editék a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően költözhettek külön a szülőktől, vásároltak házat Bezdánban, Edit szülőfalujában. Kupuszinai származású férjével együtt nevelik két gyermeküket. Nagyra értékelik a lehetőséget, hogy saját otthont teremthettek a családnak. A tágas házhoz, udvarhoz kert is tartozik, ahol gyümölcsfákat tartanak. A házvásárlásról és mindennapjaikról Edit mesélt:

Miként zajlott a pályázás, hogyan sikerült kiválasztani a házat?

-Néhány évvel ezelőtt, ismerősöktől hallottunk a pályázás, a házvásárlás lehetőségéről. Ők eredményesen pályáztak, az Alapítvány segítségével vettek házat. Úgy gondoltuk, mi is megpróbáljuk. Régóta szerettünk volna külön költözni a szülői házból. Viszonylag könnyen találtunk rá a megfelelő épületre, van üres ház bőven Bezdánban is.

Ami a pályázást illeti, pályázatíró céggel működtünk együtt. A szükséges dokumentumok összegyűjtését a férjemmel közösen végeztük, szakavatott kezekbe adtuk azokat. Ilyen módon könnyen, gyorsan lebonyolítottuk a pályázást, a házvásárlást.

A megvásárolt épületen volt mit alakítani, de hát úgy gondolom, ez természetes. Saját ízlésünknek megfelelően rendeztük be az új otthonunkat.

Hogyan néz ki a ház és a telek, illetve miként lakták be a rendelkezésükre álló teret?

Van egy szép udvarunk, kertünk, ahol gyümölcsfákat termesztünk. A házban mindenkinek megvan a maga tere. Előszoba, fürdőszoba, két gyerekszoba, hálószoba, nappali és konyha alkotja az épületet.

Milyenek a mindennapok, hogyan látják a jövőt, terveznek esetleg bővíteni a házon?

-A férjem munkaviszonyban van, én háztartásbeliként nevelem a két gyermekünket. Az egyik tizenkét éves, a másik pedig három esztendős. Munka után, amikor marad idő, szívesen kertészkedünk. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a távolabbi jövőben, amennyiben adódik lehetőség, kezdünk valami komolyabbat is a rendelkezésünkre álló kerttel, gyümölcsfákkal, de egyelőre csupán saját használatra termesztünk.

Aztán ott vannak még a házzal kapcsolatos elképzelések is. A közeljövőben szeretnénk kibővíteni a konyhát. Ha erre, vagyis a házfelújításra vonatkozó pályázat lenne, biztosan élnénk vele– hallottuk a bezdáni Siplika Edittől.

LMT, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.