Jótékonysági polgári kezdeményezés Bácsgyulafalván is

Bácsgyulafalván polgári kezdeményezéssel gyűjtést szerveztek a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére, akinek életét a rendkívül költséges zolgensma génterápiás kezelés mentheti meg.

A bácsgyulafalvi Lemler Szilvia kezdeményezésével limonádét készítettek majd azt árusították a helyi piacon, továbbá az egyik vegyesboltban is gyűjtést tartottak. A lelkes és jószándékú adakozásnak köszönhetően Bácsgyulafalván 26 400 dinár gyűlt össze Olivér gyógyulásának segítésére.

Lemler Szilvia így nyilatkozott a kezdeményezésről:

-Magam is édesanya vagyok, mélyen együttérzek az esettel. Csatlakoztam a Vajdasági jótékonysági licit nevű facebook- csoporthoz, abból kiindulva született meg bennem a gyűjtés ötlete. Láttam, hogy Topolyán, Zentán milyen ügyesen, mennyi pénzt tudtak gyűjteni. Motoszkált a kérdés a fejemben, vajon itt, ebben a kis faluban segítenének- e az emberek? Érdekelné- e őket a jó ügy, úgy mint engem, annak érdekében, hogy sikerüljön meggyógyítani a kisfiút. Kerestem és találtam is magam mellé két kedves, elszánt segítőt. Elkészítettük a limonádét és szombat délelőtt árusítottuk a helyi piacon. Nem sok reményt fűztünk hozzá, de a szívem mélyén mégis bizakodó voltam, talán mindenki ad egy keveset és ,,sok kicsi sokra megy” alapon tudunk segíteni mi is. Nem csalódtunk, sikeres volt az akció, a kis faluban jelentős összeget tudtunk gyűjteni- újságolta örömmel Szilvia.

A polgári akciói segítségével gyűjtött pénzösszeg átutalásra került a család folyószámlájára.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.