Pásztor István a tartományi képviselőház elnöke- Jó Reggelt Vajdaság

Ótos András fotója

A június 21-én megtartott tartományi választások utáni alakuló ülését ma,  pénteken d.e 10 órai kezdettel tartotta a vajdasági parlament, amelyen – a képviselőházról szóló döntés és az ügyrend idevágó szakaszaival összhangban – hitelesítették a képviselők mandátumát, megválasztották a ház elnökét és alelnökeit is. Az ülést, a koronavírus-járvány miatt, az Újvidéki Vásár Master Központjában tartották meg.

Az érvényes előírások értelmében a legidősebb képviselő, Momo Čolaković elnökölt az ülésen addig, amíg meg nem választották a parlament elnökét, Pásztor István személyében.

A vajdasági parlament 33. elnökévé Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét választotta meg a tartományi képviselőház. Pásztor Istvánnak ez a harmadik mandátuma.

A többpártrendszerű választást követően arra nem volt még példa, hogy ugyanazt a személyt újraválasztották volna a képviselőház elnökévé. Pásztor István azzal, hogy a mai napon harmadszor lett megválasztva a képviselőház elnökévé, újfent történelmet írt.

Pásztor István megválasztására vonatkozó javaslatot, Damir Zobenica, a Szerb Haladó Párt képviselője terjesztette elő. A 120 fős képviselőházban 100 igen és 5 tartózkodó szavazat mellett kapott újra bizalmat a régi-új elnök.

Gratulálunk!

zsebek, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.